Aanmelding en wachttijd

Voor aanmelding kan gebruik gemaakt worden van het aanmeldformulier.

Om de aanmelding te voltooien hebben wij nog enkele aanvullende documenten nodig, waarna een uitnodiging volgt.

Zodra wij uw ingevulde aanmeldformulier hebben ontvangen, sturen wij u een brief met een behandelovereenkomst (Volwassenen / Kind & Jeugd) toe. Wanneer wij zowel deze ondertekende behandelovereenkomst als een geldige verwijsbrief hebben ontvangen, kunnen wij de eerste afspraak/afspraken inplannen. Bij iedere aanmelding streven wij er naar om binnen 3 tot 6 weken het eerste gesprek te laten plaatsvinden.

Verwijzing
Om van start te kunnen gaan met een behandeling die vergoed wordt vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar (Volwassenen) of de gemeente (Kind & Jeugd), hebben wij een geldige verwijzing nodig. Deze kan vooraf door (ouder(s)/verzorger(s)/voogd van) patiënt of door verwijzer toegestuurd worden.

Urgentie of crisis
Totdat uw intakegesprek heeft plaatsgevonden is uw huisarts uw contactpersoon. Bij spoedgevallen tussen aanmelding en intake adviseren wij u dan ook contact op te nemen met de huisarts. Deze kan vervolgens contact opnemen met ons om te overleggen of de intake vervroegd dient te worden.

Wachttijd

De huidige aanmeldwachttijd (de tijd tussen aanmelding en het eerste gesprek) bedraagt momenteel ongeveer:

REEDIJK (Heinenoord)
Volwassenen: 9-13 weken
Kind & Jeugd: 1-2 weken
PAPENDRECHT
Volwassenen: 9-13 weken
Kind & Jeugd: 1-2 weken

De behandelingswachttijd (de tijd tussen het afronden van de intakefase en de start van de behandeling) bedraagt voor beide afdelingen op beide locaties 1-3 weken.

Laatst bijgewerkt op 12-07-2024